Naleśnik dutch baby

naleśnik dutch baby

Naleśnik dutch baby

Dzień dobry w niedzielny poranek. Dziś mam dla was przepis na naleśnik dutch baby. To świetna alternatywna dla klasycznych naleśników, przy których często więdnę przy kuchence- smażąc i smażąc. Tu należy tylko pamiętać, by włączyć piekarnik zaraz po wstaniu, by się dobrze zagrzał. Szybko mieszacie składniki rózgą, wlewacie i cała magia dzieje się w piekarniku. A wy macie czas umyć zęby, a nawet zrobić sobie makijaż.

Do wykonania potrzebna będzie patelnia żeliwna. Nagrzejcie ją dobrze w piekarniku. Oczywiście jak zwykle polecam składniki najlepszej jakości- u mnie dziś jaja od kurek sąsiadki- mają niesamowity smak i kolor.

Naleśnik dutch baby

Czas przygotowania: 5 minuty

Czas gotowania: 20 minuty

Naleśnik dutch baby

Składniki

  • 3 łyżki rozpuszczonego masła klarowanego
  • 2 duże ekologiczne jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ektraktu z wanilii
  • 2 łyżki cukru
  • cukier puder i sok z cytryny do podania

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 200C. Wstaw do środka małą lub średnią patelnię żeliwną.
  2. Zblenduj lub wymieszaj rózgą mleko, jajka, sól, cukier, ekstrakt i mąkę.
  3. Ostrożnie nasmaruj pędzelkiem rozgrzaną patelnię masłem klarowanym.
  4. Wlej miksturę i piecz około 15-20 minut aż urośnie i się zazłoci.
  5. Podawaj z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
http://www.leniwaniedziela.pl/nalesnik-dutch-baby/

dutch baby pancake recipe

dutch baby recipe

dutch baby pancake recipe

Jedna odpowiedź

Skomentuj Weronika Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *