Salatka z krewetkami, jabłkiem i selerem naciowym

feat

Sałatka, którą uwielbiam od lat i nie wiem czemu jeszcze jej na blogu nie było. Przepis jako dwudziestolatka dostałam od koleżanki, która dostała go od pani która u nich gotowała. Od lat zawsze jest hitem w cieplejsze dni i wtedy, gdy muszę nieco przycisnąć z dietą. Chrupiący, słono-kwaskowato-słodki smak, cudowny na lato. Przyrządza się w przysłowiowe kilka minut potrzebne na posiekanie i wymieszanie składników. Kto robi?

IMG_7777

PRZEPIS- SAŁATKA Z KREWTKAMI, JABŁKIEM I SELEREM NACIOWYM

300 g krewetek w zalewie
1 zielone, twarde,kwaśne jabłko
połowa selera naciowego
garść płatków migdałowych
sól
pieprz
250 ml kefiru
2 łyżki miodu

Krewety odsączamy na sitku. W tym czasie siekamy cienko umytego selera, jabłko i wrzucamy do miski. Dodajemy płatki migdałowe i krewetki. Kefir mieszamy z miodem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu- czasami nawet nie dodaję, jeżeli krewetki są dość słone. Mieszamy w misce ze składnikami. Wstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Jak nie wytrzymamy też będzie ok. Smacznego.

IMG_7772

IMG_7766

IMG_7784

Odpowiedzi: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *