W najnowszym odcinku podcastu Dobry temat rozmawiamy z Karolem Okrasą o ogrodach. O tym jak stworzyć przytulne strefy w ogrodzie, jak zajmować się ogrodem bez stresu, jakie rośliny sprawdzą się dla początkujących. Sprzedajemy też swoje patenty na pyszne dania z grilla i szybkie sałatki, które można przygotować na gorące dni spędzone w ogrodzie. To była cudowna rozmowa- dwóch osób które kochają dobre jedzenie, przyrodę i po prostu lubią rozmawiać o swoich fascynacjach. Koniecznie posłuchajcie i dajcie znać jak wam się podobało.
Ja zostawiam wam tu przepis na sałatkę z pomidorami, burratą i brzoskwiniami- jest na naszych stołach przez większość lata- mam nadzieję, że spróbujecie tego połączenia!
Sałatka z typu mega szybkich. Pięknie paruje się z białym winem, więc łapcie za kieliszek i bierzemy się do pracy.
PRZEPIS- SAŁATKA Z BRZOSKWINI, POMIDORÓW I BURRATY
3 dojrzałe brzoskwinie
6 różnokolorowych pomidorów
garść pomidorów koktajlowych
kula sera burrata
garść mięty
garść bazylii
2 łyżki zredukowanego balsamico
sól, pieprz
Brzoskwinie obieramy ze skórki, przekrajamy na pół i każdą połówkę na 3-4 części. Umyte, nieobrane pomidory kroimy podobnie. Rozrywamy burratę na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu. Siekamy zioła i posypujemy sałatkę. Solimy, pieprzymy i polewamy całość balsamico. Smacznego.